Contorg kft
hd-cont.jpeg - másolat
Elsődleges költségnem-könyvelés
Elsődleges költséghely-könyvelés
Összköltséges könyvelés költséghellyel
Mikrogazdálkodói könyvelés
Eltérő üzleti év könyvelése
Deviza-alapú könyvelés
Összköltséges könyvelés
Hétféle könyvvezetési eljárás lehetséges egy szoftverben

Mitől integrált az Evolut program

Mitől integrált az Evolut program

Csak megtörtént esetek konkrétumok nélkül. Hol volt, hol nem volt…

A mai világban nagyon sok feladat hárul a könyvelőre, a számviteli szervezetre, legyen az könyvelőiroda, vagy önálló vállalkozás. A feladathalmaz feldolgozására hatékony megoldást kell találni, ennek egyik lehetséges módja az, hogy nem „szigetprogramokkal” látjuk el magunkat, szereljük fel az irodánkat, hanem olyan rendszert választunk, amely a számviteli törvény előírásaiból fakadó minden előírásának egy adatbevitelből tesz eleget.

Az a főbb jellemzője egy ilyen rendszernek, hogy nem kell egy-egy gazdasági esemény adatait más és más programban, (esetleg kézzel kidolgozni) felvinni, mert az alapbizonylatokat csak egyszer kell a kézbe venni, rögzíteni, amivel ez az adat a rendszer minden moduljában további feldolgozásra készen fog állni. A mai helyzet tovább bővült, ma már a digitális szolgáltatásaink segítségével elegendő csak egy gombot nyomni és a rendszerbe a bejövő, kimenő számlákat, bankot beimportálni.

Könyvelőirodáknak, cégeknek készítünk integrált rendszereket, amelyek integrált szolgáltatásokat nyújtanak. Az Evolut rendszerek több dimenziós megjelenítésre képesek, mert először is készül egy főkönyvi könyvelés, mellette partnerek folyószámla-nyilvántartása, mérleg- és eredménykimutatás, áfa-analitika, bevallással, költséggazdálkodás, gyűjtőre lekérdezhető főkönyv, stb.  

Könyvelőirodák számára a főkönyvi funkciók mellett, az integrált programcsomagban automatikus könyvelés lehetőségével együtt adjuk: a tárgyi eszköz, a házipénztár, a mérleg, a deviza, a pénzügyi-nyilvántartás, számlázás, költségközpont, költséggazdálkodás, továbbá bér-, adó- és járulék-elszámolási modulokat, amelyek előre paraméterezetten, azonnali felhasználásra készek, csak a partner törzsadatokat és cikkeket kell felvenni.

Rendszereink mindegyike integrált elmélet szerint készül, az Evolut Kettős könyvelési programhoz kapcsolva adjuk a tárgyi eszköz-nyilvántartást, a házipénztárt, a mérleg-eredménykimutatást, kiegészítő melléklet-készítést, komplett devizakezelést, digitális könyvelési szolgáltatásokat, igény esetén az online számlázást.

Céges példát említve: egy készletbeszerzés raktári készletre vétele már a főkönyvi könyvelést is elvégzi, úgy, hogy az adott anyag szállítási költségét, vámeljárási költségét, stb. beépíti egy gombnyomásra a beszerzési árba. Ennek eredményeként az analitikus készletérték megegyezik a szintetikus (főkönyvi) készletértékkel. Ebben a példában a készletkönyvelést hoztam fel, de ide sorolható a számlázás, a tárgyi eszköz-nyilvántartás, pénztár, vevők- szállítók folyószámla-könyvelése, mérleg- eredménykimutatás, áfa-nyilvántartás- és bevallás, bérek, járulékok, adók könyvelése, stb.

Bármelyik programmodulban elvégzett gazdasági esemény azonnal lekönyvelésre kerül a főkönyvbe, a pénzügyi nyilvántartásba, mérlegbe, áfa-analitikába, stb. Csak egyszer kell felvinni, további részek már automatizáltan kerülnek lekönyvelésre.

A vállalati integrált rendszerünk az előbb említett Kettős könyvelési szoftver mellett tartalmaz még készletgazdálkodást, szállítólevél-készítést, számlázást, gyártást, árjegyzék-készítést, leltározást, web-áruházat, rendelésmodult, dokumentumkezelést, stb. Hosszú lenne a működő funkciók felsorolása is!

Az integrált elmélet működését meg kell érteni, meg kell tanulni! Ennek a működési logikának a megértését sajnos a régi fejlesztésű, vagy csak egyszerűbb programokról Contorg Evolut rendszerre váltó partnereinél látjuk problémásnak, főleg akkor, ha a rendszerük felépítésére még csak tanácsot sem kérnek tőlünk. Ezt az alapvető gondot ki kellett emelnem, mert ahogyan időnként tapasztalom sokan nincsenek tisztában ezzel.

Kapcsolat

Székhely: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Telefon: +36 75 343 646, +36 75 541 500
Telefax: +36 75 541 498
E-mail: info@contorg.hu

Céges adatok:

Adószámunk: 10727627-2-17
Cégjegyzékszám: 17-09-001492
Ügyvezető: Regős Gábor

Tevékenységi körök:

Szoftverkiadás
Adótanácsadás
Számviteli szolgáltatás
Bérügyviteli szolgáltatás

Facebook