Contorg kft
hd-cont.jpeg - másolat
Elsődleges költségnem-könyvelés
Elsődleges költséghely-könyvelés
Összköltséges könyvelés költséghellyel
Mikrogazdálkodói könyvelés
Eltérő üzleti év könyvelése
Deviza-alapú könyvelés
Összköltséges könyvelés
Hétféle könyvvezetési eljárás lehetséges egy szoftverben

Mitől integrált az Evolut program

Csak megtörtént esetek konkrétumok nélkül. Hol volt, hol nem volt…

A mai világban nagyon sok feladat hárul a könyvelőre, a számviteli szervezetre, legyen az könyvelőiroda, vagy önálló vállalkozás. A feladathalmaz feldolgozására hatékony megoldást kell találni, ennek egyik lehetséges módja az, hogy nem „szigetprogramokkal” látjuk el magunkat, szereljük fel az irodánkat, hanem olyan rendszert választunk, amely a számviteli törvény előírásaiból fakadó minden előírásának egy adatbevitelből tesz eleget.

Az a főbb jellemzője egy ilyen rendszernek, hogy nem kell egy-egy gazdasági esemény adatait más és más programban, (esetleg kézzel kidolgozni) felvinni, mert az alapbizonylatokat csak egyszer kell a kézbe venni, rögzíteni, amivel ez az adat a rendszer minden moduljában további feldolgozásra készen fog állni. A mai helyzet tovább bővült, ma már a digitális szolgáltatásaink segítségével elegendő csak egy gombot nyomni és a rendszerbe a bejövő, kimenő számlákat, bankot beimportálni.

Programvásárlást követő buktatók 1.

Csak megtörtént esetek konkrétumok nélkül.

Ez itt a „Hogyan kellene szoftvert vásárolni” téma folytatása is lehetne, mert nagyon színes és változatos a kép, de már ezzel a témaváltással átlépünk a vásárlást követő programhasználat időszakába.

Alapvetően kétféle szoftvervásárlót tudnék meghatározni – eddigi tapasztalataim alapján, ugyan van több is, de igyekszem tipizálni, ám időnként mindegyik típus különlegeseiből is bemutatok párat.

Az egyik a könyvelő, a másik a főnök. A könyvelő gyakran egészen pontosan tudja, hogy mit szeretne, de sok esetben nincs a mai technológiai, használati körülményekre vonatkozó olyan ismerete, hogy hogyan is lehetne a használati módokat kombinálni, a mindennapos feladatok megoldásává tenni.

A váltásról

Csak megtörtént esetek konkrétumok nélkül.

Azért nem minden érdeklődés fullad ám kudarcba! Vannak új felhasználók is. Legtöbbjüknél az a legnagyobb probléma, hogy nem kalkulálják be az átállás várható nehézségeit. Mik ezek? A régivel még dolgozni kell, be kell fejezni az évet, mérleget, stb. ugyanakkor az újjal el kell indulni, de úgy, hogy a programváltással elérni kívánt előnyöket el is lehessen érni.

- Ehhez mi kell?

- Megismerni az új rendszer logikáját, felépítését, beállítási lehetőségeit alkalmazási készség szintjén.

Erre időt kellene szánni, de ezt nem tervezik be, illetve nincs a meglévő erőben olyan többletkapacitás, hogy ez is simán beleférjen. Ez részben a nagy leterheltségnek is betudható.

Csak megtörtént esetek konkrétumok nélkül.

Engedjenek meg egy régi történetet. Azt, hogy mi vidéki cég vagyunk jól megjegyeztették velem még valamikor a 2000-es évek elején. Akkor még tartottak elegáns budapesti szállodákban február elején „szoftverbörzének” nevezett szoftverkiállítást. Egyik alkalommal a standunk a kiállítás bejáratához közel volt, tehát előttünk ment el mindenki.

Jött egy nagyon elegáns hölgy, valami drága bundában. Odakint éppen havazott. Meglátott bennünket, elolvasta a nevünket, megtorpant, visszalépett és odajött. Elkezdett érdeklődni, kérdezett, majd elkezdte a prospektusainkat átnézni. A meglepetéstől feltűnő hangosan megjegyezte: „ja, maguk vidékiek”! Sarkon fordult, és már ment is tovább. Nem volt érdekes, hogy mit adunk, csak az, hogy vidékiek vagyunk. Ő egy szoftvervásárló volt.

Csak megtörtént esetek konkrétumok nélkül. Hol volt, hol nem volt? De ez volt!

Jön az érdeklődő e-mail, az utóbbi időben már a sokadik, ebben a formában: Könyvelőirodánk szoftverváltás előtt áll…
Felhívom, mi a konkrét elképezés, mi a cél, miért váltana, stb.
- Valami felhőset szeretnénk!
- Csak ennyi? Munka- és irodaszervezést, többletszolgáltatást nem terveztek?
- Nem, szeretnénk egy demót kérni!
- OK, adunk egy felhős demó elérést, rendben?

Aztán már többet nem hallani felőlük. Harminc éve a piacon vagyunk, több ezer rendszerünk fut, nem gondolom, hogy ezekkel lenne a probléma! Akkor meg mi a baj? Igyekszem megint megérteni az érdeklődőt.
Máig nem értem, hogyan vásárolnak könyvelőprogramot a könyvelők! Olyan ez nekem, mint egy megfejthetetlen titok. Pedig lett volna időm megérteni, mert 1989 régen volt már, azóta találkoztam pár esettel, de mégsem tudom röviden, tömören megfogalmazni. Lehet, hogy nem röviden menni fog? Akkor kifejtem.

Kapcsolat

Székhely: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Telefon: +36 75 343 646, +36 75 541 500
Telefax: +36 75 541 498
E-mail: info@contorg.hu

Céges adatok:

Adószámunk: 10727627-2-17
Cégjegyzékszám: 17-09-001492
Ügyvezető: Regős Gábor

Tevékenységi körök:

Szoftverkiadás
Adótanácsadás
Számviteli szolgáltatás
Bérügyviteli szolgáltatás

Facebook