Contorg kft
hd-cont.jpeg - másolat
Elsődleges költségnem-könyvelés
Elsődleges költséghely-könyvelés
Összköltséges könyvelés költséghellyel
Mikrogazdálkodói könyvelés
Eltérő üzleti év könyvelése
Deviza-alapú könyvelés
Összköltséges könyvelés
Hétféle könyvvezetési eljárás lehetséges egy szoftverben

EPR számlázó cím

EPR számlázó

Evolut számlázás

EPR-DÍJ kezelés bekerült a készlet- és számlázó rendszereinkbe


A 2023. július 1-től új kötelezettségként lesz jelen a hulladékgazdálkodás kapcsán az EPR díjfizetés, ami kétségkívül a 2023-as év eddigi legnagyobb változását jelenti.
A jogszabályi előírásoknak megfelelően a Contorg Evolut Számlázó és Készletmodulok 9.23.6.1 verziószámú programjában kiadtuk a hatályos előírásoknak megfelelő rendszereinket.
Az módosított partner- és cikk törzsadatok megfelelő beállítása után automatizáltan működik az integrált rendszer. A számlázásban is változások következtek be az EPR-Nyilatkozatok alkalmazása miatt.
A programok Impresszum menüjében az Online Tájékoztató menüpontban a Készletgazdálkodási rendszernél érhető el a Kezelői Tájékoztató, amely segíti az új rendszer használatát.
Ugyanebben a tájékoztatóban adtuk meg Szakértő cégpartnerünk elérhetőségét, akik jó ismerői mind a környezetvédelmi termékdíj- illetve az EPR-díj rendszereknek, másfél évtizedes kapcsolatunk alapján fogadják Felhasználóin kéréseit. Ebben a tájékoztatóban nagyon röviden igyekszünk megvilágítani, megkönnyíteni az új kötelezettség beállítását az érintett programokban.
A téma miatti új törzsadatok feltöltése nagymértékben automatizált, a későbbi alkalmazás pedig a lehető legnagyobb mértékig önműködő, a bevallás, az adatszolgáltatás, a kompenzáció rendezése csak egy gombnyomásba kerül.
Az érintett programokat a 80/2023. (III. 14.) Kormányrendelet a „kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésének részletes szabályairól” című jogszabályból, a díjakra vonatkozó elemeket pedig a 8/2023. (VI. 2.) EM rendeletből „A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység ellátásával összefüggő díjak, a díjalkalmazási feltételek, valamint a díjmegfizetés rendjének megállapításáról” címet viselő miniszteri rendeletből építettük be a programba.

Kapcsolat

Székhely: 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5.
Telefon: +36 75 343 646, +36 75 541 500
Telefax: +36 75 541 498
E-mail: info@contorg.hu

Céges adatok:

Adószámunk: 10727627-2-17
Cégjegyzékszám: 17-09-001492
Ügyvezető: Regős Gábor

Tevékenységi körök:

Szoftverkiadás
Adótanácsadás
Számviteli szolgáltatás
Bérügyviteli szolgáltatás

Facebook